Bike Fitting

BIKE FITTING

 

Iedereen waarbij de fiets een plaats inneemt in het leven is gebaat bij een fietsanalyse. Van de wielertoerist met jaarlijks tienduizend kilometers in de rugzak tot de fietser die dagelijks heen en weer pendelt naar het werk. We zijn niet allemaal de topfitte atleten die zich in een aërodynamische fietspositie kunnen handhaven. Vaak zijn klachten aan rug, nek, voeten, knieën, ... ons deel. In veel gevallen kan met een goede bike fit het comfort aanzienlijk verbeterd worden zodat klachten verminderen of verdwijnen. Een prestatiegerichte fit verhoogt anderzijds de efficiëntie van de fietsbeweging.

 

ENDURO kan je hierbij helpen en gebruikt het op en top professionele bike fitting materieel van SHIMANO. Door middel van een DYNAMISCHE FITTING, waarbij je fietsbeweging wordt gemonitord, werken we toe naar een zo goed mogelijke persoonlijke fietshouding.

DYNAMISCHE FITTING

fietspositie dynamisch !

 

De DYNAMISCHE FITTING is de meest accurate fitting!

 

Hierbij wordt verder gekeken dan enkel je lichaamsmaten. Je fietsspecifieke flexibiliteit en spiersterktes worden gescreend om je bewegingsmogelijkheden en -beperkingen in kaart te brengen.

 

Er wordt in samenspraak besproken vanuit welke houding (comfort, sport, competitie) wordt vertrokken voor het afstellen van jouw specifieke fiets (race, MTB, Cyclo Cross, Tour, Triathlon, Tijdrit).

 

Met behulp van sensoren op je lichaam wordt je fietspositie dynamisch (al fietsende) waargenomen.

 

Rekening houdend met al deze factoren wordt vervolgens stapsgewijs en dynamisch toegewerkt naar jouw persoonlijke optimale fietspositie!

PEDAAL ANALYSE

traptechniek

 

Je positie op je huidige fiets wordt overgezet naar een Fitbike waarin een pedaal-analyseer-tool is ingebouwd. Deze tool visualiseert in de software hoe jij kracht overbrengt op je pedaal. Zo kan de efficiëntie van je traptechniek geanaliseerd worden en je positie eventueel bijgestuurd. Zet je de meeste kracht op het efficiëntste moment? Duw je niet te veel zijwaarts? Gebeurt je duw- en trekbeweging synchroon?

Haal je de efficiëntie van een gemiddelde prof?

 

De PEDAAL ANALYSE geeft je hierover nuttige feedback en je ondervindt aan de lijve hoe je de efficiëntie kan verbeteren met onmiddellijke feedback op het scherm voor je.